Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Prevoz skuplji za 5 dinara
 
 

Prevoz skuplji za 5 dinara

gradski prevozOd 1. jula javni prevoz u Kragujevcu biće skuplji za pet dinara, odlučilo je Gradsko veće. To praktično znači da će cena karte u zoni A umesto 45 iznositi 50, a u zoni B 60 dinara. Razlozi za povećanje cena su, prema rečima člana veća za komunalnu privredu Zorana Jovanovića, rast cena goriva za 14,47 i srednjeg kursa evra za 12,3 posto, kao i rast cena na malo za 7 odsto.

To su, rekao je Jovanović minimalne korekcije, "kako bi troškovi subvencija koje lokalna samouprava plaća na ime razlike troškova za prevoznike i prihoda koji se ostvaruju u prevozu, bili pokriveni kroz cenu karte".

Na istoj sednici Gradskog veća data je i saglasnost Preduzeću za izgradnju grada za sporovođenje postupka javne nabavke za izbor najpovoljnijeg ponuđača za postavljanje semafora na raskrsnici kod grošničke stanice.

Reč je o obavezi koju je lokalna samouprava dogovorila sa kompanijom FIAT, kako bi se kroz takozvani ''zeleni talas'' od Šukine ulice bio omogućen nesmetan prolaz šlepera kroz grad za potrebe kooperanata čiji su pogoni locirani u Grošnici.

"Očekujem da ceo posao bude okončan do jeseni, do zamaha proizvodnje u kompaniji FIAT. Vrednost radova iznosi oko četiri miliona dinara", rekao je direktor Preduzeća za izgradnju grada Veljko Merdžan.

Izvor: RTK

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži