Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac "Autosaobraćaj" počeo sa radom
 
 

"Autosaobraćaj" počeo sa radom

autosaobracajRadnici „Autosaobraćaja“ vratili su se na posao, pa prigradski i međugradski prevoz i autobuska stanica rade uobičajeno. Tako će i biti narednih mesec dana koliko je, prema dogovoru, potrebno Nadzornom odboru da izabere novo rukovodstvo i počne proveru poslovanja preduzeća. Grad Kragujevac, kako je potvrđeno nakon sastanka sa predstavnicima štrajkačkog i nadzornog odbora, nastaviće da uredno izvršava svoje obaveze, ali i pokušati da pomogne u overi zdravstvenih knjižica.

Autobusi „Autosaobraćaja“ više ne stoje parkirani na kružnom toku, a zaposleni ponovo rade jer je, kako kažu predstavnici Štrajkačkog odbora, potpuno jasno da je funkcionisanje prigradskog i međugradskog prevoza pre svega u interesu samih radnika.

Iako svesni da bi ispunjenje svih njihovih zahteva moglo da potraje, odnos Nadzornog odbora prema zaposlenima, ističu, uliva nadu da bi se „Autosaobraćaj“ mogao oporaviti.

Narednih mesec dana biće ključni za ovo preduzeće, a sa lokalnom samoupravom dogovorena je i dinamika isplate zarada u ovom periodu.

Puno posla biće i za nadzorni odbor. Do završetka konkursne procedure za izbor direktora, „Autosaobraćajem“ će rukovoditi Gorica Stašević.

Novu upravu i nadzorni odbor očekuje i posao reorganizacije i sistematizacije. Prema propisima formirana je i revizorska komisija, koja će u skladu sa zahtevom štrajkača, ispitivati poslovanje „Autosaobraćaja“ u poslednjih pet godina.

Grad Kragujevac će preko Nadzornog odbora pratiti stanje u „Autosaobraćaju“. Gradskih dugovanja prema ovom preduzeću trenutno nema, a neće ih, kažu, ni biti da bi se obezbedile plate i tekuće poslovanje.

S obzirom na to da su problemi u Autosobraćaju nagomilavani godinama njihovo konačno rešavanje biće veliki izazov za sve učesnike.

Manje zaposlenih, čisti računi i red u poslovanju su i uslovi da preduzeće nađe strateškog partnera, opstane na tržištu i pokuša da vrati bar deo nekadašnjeg ugleda.

Izvor: RTK

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');