Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Najlepša dvorišta kragujevačkih sela
 
 

Najlepša dvorišta kragujevačkih sela

dani dvoristaU selu Vlakča su na tradicionalnoj manifestaciji ''Dani otvorenih dvorišta'' proglašena najlepša dvorišta u kragujevačkim selima. Iz godine u godinu ''Dani otvorenih dvorišta'' privlače sve više domaćinstava da se prijave na takmičenje. Svako dvorište je na svoj način lepo, pa je komisija sastavljena od predstavnika Gradske turističke organizacije, Odeljenja za poljoprivredu i JKP „Zelenila“, imala težak posao da odabere najlepše.

Na skromnoj svečanosti u dvorištu škole u Vlakči titula najlepšeg dvorišta pripala je meštatninu Nenadu Aleksijeviću, odmah za njim su dvorišta Milosava Vučkovića, takođe u Vlakči i Radiše Srećkovića iz Mironića.

Lidija Lazić iz Stragara ima najlepše park dvorište, kao i Biljana Perić iz Masloševa, te Jelena Lazarević iz Čumića.

Za najlepše etno dvorište proglašeno je Milomira Cicića iz Stragara, kao i dvorišta Sladjane Ješić iz Vlakče i Andrije Živanovića iz Poskurica.

U kategoriji najlepši detalj prvo mesto pripalo je Ratku Jovanoviću iz Vlakče.

Nagrade u toj kategoriji dobili su i Ljiljana Stevanović iz Ugljarevca i Gordana Jablanči}ć iz Drenovca.

Ovakva manifestacija podstrek je za mnoge da počnu da se bave i seoskim turizmom. ''Dani otvorenih dvorišta'' prerasli su u regionalnu manifestaciju. Tako će najlepše dvorište Šumadije biti proglašeno 7. jula u domaćinstvu porodice Vasiljević u Kutlovu.

Izvor: RTK

This content has been locked. You can no longer post any comment.