Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac JKP ''Parking servis Kragujevac'' - Saopštenje za javnost
 
 

JKP ''Parking servis Kragujevac'' - Saopštenje za javnost

parking servis saopstenjeZbog neistinitih i uvredljivih tvrdnji iznetih na sednici Skupštine Grada Kragujevca, održane dana 29.06.2012.godine od strane Predsednika odborničke grupe Srpske napredne stranke Radomira Nikolića, a zarad javnosti, ističemo:

Ranija poslovodstva, a ponajmanje direktor JKP''Parking servis Kragujevac'' Nenad Vasiljević ne snose nikakvu odgovornost za neosnovanu naplatu PDV-a na izdate, a nenaplaćene doplatne karte i to za period 01.05.2006. - 28.02.2009.godine, koji je taj problem nasledio od prethodnih direktora Svetlane Milošević za period 01.05.2006.-24.08.2007.godine, inače nekadašnjeg člana Pokreta snaga Srbije i Petra Blagojevića za period 24.08.2007.-21.07.2008.godine, tada člana Demokratske stranke Srbije, što se vidi i iz samog Rešenja Poreske uprave – filijale Kragujevac, a zbog činjenice da smo u više navrata tražili mišljenje o nastanku poreske obaveze kada su u pitanju doplatne karte, a što nikad nismo dobili od onih koji takvo mišljenje treba da daju – Ministarstva finansija Sektora za fiskalni sistem i Poreske uprave.

Iz tih razloga neverovatna je tvrdnja izneta za skupštinskom govornicom da bi direktoru JKP''Parking servis Kragujevac'' Nenadu Vasiljeviću ''trebalo staviti lisice na ruke jer je napravio dug od 53 miliona'', na ime neplaćenog PDV-a, a iz razloga nepostojanja bilo kakve krivice, jer smo mišljenja da su takva vremena prošlost.

Ceneći predizborna obećanja Srpske napredne stranke poslovodstvo JKP''Parking servis Kragujevac'' će celokupnu dokumentaciju o problemu neosnovane naplate PDV-a dostaviti Radomiru Nikoliću Predsedniku odborničke grupe Srpske napredne stranke, kao i g-dinu Tomislavu Nikoliću Predsedniku Republike Srbije, radi pomoći JKP''Parking servis Kragujevac'', s obzirom da institucije sistema ne funkcionišu onako kako bi trebalo.

Ovo iz razloga što JKP''Parking servis Kragujevac'' ima dva predmeta koja se vode, odnosno koja već duži vremenski period traju i to:

Tužba podneta 05.08.2011.godine Vrhovnom Kasacionom sudu za ponavljanje postupka, iz razloga postojanja nove činjenice Zaključka Ustavnog suda Srbije i

Zahtev za pokretanje ponavljanja postupka od 05.08.2011.godine podnet Poreskoj upravi – filijali Kragujevac, s obzirom na novu nespornu činjenicu Zaključak Ustavnog suda Srbije od 12.05.2011.godine.

Radi šire javnosti, podsećamo Vas da je Ustavni sud Srbije zauzeo isto stanovište kao i JKP''Parking servis Kragujevac'' prilikom obavljene terenske kontrole Poreske uprave, da je tadašnja doplatna karta vid sankcije, a ne pružene usluge, kao i da je preduzeće plaćalo PDV redovno na sve usluge, pa i na sve naplaćene doplatne karte.

Izvor:JKP ''Parking servis Kragujevac''

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');