Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Ugovori za 50 oružara
 
 

Ugovori za 50 oružara

zastava oruzjeU Zastavi oružju juče su potpisani ugovori o radu na određeno vreme, u trajanju od tri meseca, sa 50 novih proizvodnih radnika, koji su prethodno završili odgovarajuću obuku u fabričkim pogonima. Trenutno se u fabrici obučava još 80 novih radnika koji će, takođe, odmah nakon završene obuke i provere radnih sposobnosti, potpisati ugovore o radu.

U Zastavinoj fabrici oružja kažu da angažuju isključivo proizvodne radnike, odnosno bravare, glodače, strugare, brušače, tehničare numeričkih mašina i druge, pošto je fabrika ranijih godina ostala bez velikog broja dobrih majstora, koji su odlazili u penziju, ili dobrovoljno napuštali firmu uz odgovarajuće otpremnine iz socijalnog programa.

Otuda je, ističu, gotovo izvesno da će najsposobniji novi radnici, po isteku ugovorenog tromesečnog angažmana zasnovati radni odnos na neodređeno vreme. Koliko će novih radnika dobiti stalni posao u kragujevačkoj fabrici zavisi i od toga, da li će i kada u Zastavi oružju biti realizovan novi socijalni program, koji bi trebalo da omoći da iz preduzeća dobrovoljno ode veći broj zaposlenih u režiji i službama.

Zastava oružje nove proizvodne radnike, ipak ponajviše angažuje zbog značajno povećanog obima izvoznih poslova, kako bi uspela da blagovremeno ispuni ugovorne obaveze prema brojnim inostranim partnerima i kupcima vojnog, lovačko-sportskog i oružja za ličnu odbranu (pištolji i revolveri) širom sveta.

Azerbejdžan i SAD glavno tržište

Krajem prošle i početkom ove godine, kragujevačka fabrika ugovorila je izvoz oružja i transfer tehnologije u Azerbejdžan, u ukupnoj vrednosti od oko 65 miliona dolara, što je najveći plasman Zastave oružja u poslednjih nekoliko decenija. Zastava se ove godine na velika vrata vratila i u Ameriku, gde će da izveze lovačke karabine za 25 miliona dolara.

Izvor: Danas

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');