Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Beskontaktne kartice i u Kragujevcu
 
 

Beskontaktne kartice i u Kragujevcu

leptiricU popularnom ''Leptiriću'' instaliran je uredjaj za automatsku naplatu prevoza, takozvanim beskontaktnim kartama. Radi se o pilot projektu, za koji je dozvolu dalo Gradsko veće, a u okviru kojeg će biti testiran uredjaj kojim se na mnogo lakši, brži, ali i sigurniji način vrši naplata prevoza. Gradsko veće je na poslednjoj sednici odobrilo Agenciji za saobraćaj de projekat realizuje sa firmom ''De lodžik'' iz Požarevca.

Uredjaji i softver, koji služe za automatsku naplatu karata i praćenje kretanja autobusa, u periodu testiranja opreme su besplatni, a oprema je instalirana u, za sada, jedan autobus u gradu, popularni „Leptirić''.

Ovakav vid naplate i praćenja vozila javnog prevoza, već se koriste u pojedinim gradovima u zemlji, ali i u regionu i pokazali su se veoma uspešnim.

Takozvane beskontaktne kartice su priprejd varijanta i korisnici prevoza na liniji 33, moći će da ih dopune u prostorijama agencije, gde se i kupuju.

Dopuna nije vremenski ograničena, što znači da karticu mogu koristiti sve dok ne iskoriste svih 13 vožnji, koliko se dobija za 500 dinara.

Jednom karticom vožnja se može platiti i za više osoba.

Cena prevoza na ovoj liniji ista je kao i u svim autobusima gradskog prevoza u A zoni.

Korisnici mesečnih karti mogu koristiti svoje legitimacije za vožnju u ovom autobusu, a takodje se mogu kupiti i obične karte od konduktera.

Ali, oni koji se odluče za nove pripejd kartice, pored jednostavnije procedure u samom autobusu, dobijaju i popust, jer po ceni 10 običnih, kupovinom nove kartice, dobiće 3 vožnje više.

Izvor: RTK

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');