Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Četvoro radnika Šumadije štrajkuje glađu
 
 

Četvoro radnika Šumadije štrajkuje glađu

strajk sumadije desČetvorica radnika sa invaliditetom u preduzeću Šumadija u restrukturiranju u Kragujevcu započeli su danas štrajk glađu zbog neisplaćenih dugovanja za plate. Kako je rečeno u gradskom sindikatu metalaca Kragujevca, radnici štrajkuju glađu u hodniku Upravne zgrade na spratu gde se nalazi kancelarija direktora.

"Zaposleni u preduzeću Šumadija primili su prošle sedmice 6.000 dinara, a duguje im se još pet i po zarada. Država firmi nije uplatila 640.000 dinara na ime refundacije zarada za radnike sa invaliditetom", rekao je predsednik Sindikata metalaca Kragujevca Goran Milić.

Radnici Šumadije štrajkovali su ove godine u martu i junu zbog neisplaćenih zarada i kašnjenja sredstava koja država treba da isplati za zarade radnika sa invaliditetom i tražeći da im direktor obezbedi posao.

Preduzuće Šumadija ima 85 zaposlenih, od kojih je 51 osoba sa invaliditetom.

Izvor: Kurir-info

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');