Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Više od 30 dece svake noći traži pomoć lekara
 
 

Više od 30 dece svake noći traži pomoć lekara

hitnaOd kada je u Srbiji počeo talas tropskih vrućina u ambulanti Zavoda za hitnu medicinsku pomoć u Kragujevcu, svake noći pomoć lekara zatraži od 30 do 40 dece što je povećanje u odnosu na dane kada spoljna temperatura vazduha nije visoka, izjavio je dežurni lekar Dušan Đokić.

"Deca dolaze zbog krpelja, problema sa astmom, blažeg oblika infekcije creva, ali i zbog povređivanja. Zbog visokih spoljnih temperatura duže borave vani i do povređivanja uglavnom dolazi dok se igraju", kaže Đokić.

Đokić, koji je pedijatar, navodi da deca koja dolaze zbog astmatičnih problema, a koji su uglavnom na alergijskoj osnovi, pomoć zatraže u većini u ranim jutarnjim satima, oko pet-šest izjutra.

"Na povećanje broja ambulantnih pregleda dece pored opravdanih razloga utiču i neopravdani", objašnjava Đokić i dodaje da roditelji malo zloupotrebljavaju Hitnu pomoć gde dovedu dete kako bi izbegli gužve u Domu zdravlja, koje nastaju zbog administrativnih problema.

Izvor: Kurir-info

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');