Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Pomoć za početak privatnog biznisa
 
 

Pomoć za početak privatnog biznisa

bscPočeti privatan posao u Srbiji može biti veoma teško, jer preduzetnici ne nailaze na podršku, pa se ljudi uglavnom odlučuju na ovakav korak tek kada nemaju drugog izbora. Mnogima nije ni poznato da u započinjanju posla mogu savetodavno i što je većini bitnije, finansijski da pomognu Agencija za ekonomski razvoj i Biznis start up centar.

Budućim i mladim preduzetnicima su na raspolaganju krediti koji se u nekim slučajevima nude i pod dvostruko povoljnijim uslovima od komercijalnih.

Razvoj malih i srednjih preduzeća, koji mnogi ekonomisti smatraju ključnim za napredak privrede, u Kragujevcu podržavaju Regionalna agencija za ekonomski razvoj Šumadije i Pomoravlja i Biznis start up centar.

Preduzetnici koji započinju ili žele da prošire već postojeći biznis, posredstvom Agencije za ekonomski razvoj mogu da konkurišu, između ostalog, za sredstva Fonda za razvoj.

Žene koje su vlasnici preduzeća imaju posebne pogodnosti prilikom počinjanja ili unapređenja posla, jer mogu uzimati i namenske kredite za polovnu opremu.

Biznis start up centar u okviru projekta Evropske unije ''Mladi, zaposleni, nezavisni'' organizuje takmičenje za najbolji biznis plan, a najuspešniji na njemu dobijaju kredite Pro kredit banke pod izuzetno povoljnim uslovima. Novo takmičenje Biznis start up centra planirano je za septembar.

Firme koje se bave tehnološkim inovacijama, kakve se u Kragujevcu, na žalost ne otvaraju često, mogu da konkurišu za kredite u Fondu za inovacionu delatnost.

Agencija za ekonomski razvoj preporučuje i kredite Čačanke banke za mikropreduzeća, za koja garancije daje Evropski investicioni fond.

Pored ovih kredita, mala i srednja preduzeća mogu do 20. jula da konkurišu i za bespovratna sredstva koja obezbeđuje Agencija za strana ulaganja i promociju izvoza, “SIEPA”, za otvaranje novih radnih mesta.

Izvor: RTK

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži