Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Praksa za studente završnih godina
 
 

Praksa za studente završnih godina

studentiStudenti završnih godina kragujevačkih fakulteta moći će ove godine da znanje koje su stekli tokom studija primene u praksi u privatnim ili javnim preduzećima. Kragujevački akademci mogu da se upoznaju sa konkretnim poslovima u svojoj struci kroz učešće u projektu „Praksa za studente“, koji je pokrenulo Udruženje mladih menadžera, a podršku mu je pružila Gradska uprava.

Projekat „Praksa za studente“ realizovaće Udruženje mladih menadžera, Gradska uprava i Biznis start up centar, čiji su predstavnici u Skupštini grada potpisali memorandum o saradnji.

Ideja o organizovanju ovakve prakse potekla je od mladih menadžera pre dve godine, pa su studenti Ekonomskog fakulteta već bili u prilici da primene teorijska znanja kroz konkretne poslove.

Projektom „Praksa za studente“ se ovakav program proširuje i na druge fakultete. Studenti koji se budu prijavili za učešće u projektu moraju proći kroz određenu selekciju.

U lokalnoj samoupravi kažu da je „Praksa za studente“ deo aktivnosti predviđenih lokalnim planom akcije za omladinsko preduzetništvo, koji je usvojen u martu ove godine.

Gradska uprava i Biznis start up centar će obezbediti kontakte sa firmama koje do sada možda i nisu bile dostupne za obavljanje prakse.

Projekat „Praksa za studente“ mladima može biti i šansa za zaposlenje. U Udruženju mladih menadžera kažu da su prošle godine dva praktikanta dobila posao u firmama u kojima su bili na praksi.

U tom udruženju se nadaju da će ove godine, s obzirom na veći broj studenata koji učestvuju u projektu biti i više novozaposlenih mladih ljudi.

Izvor: RTK

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži