Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Štrajkači svakodnevno moraju u Urgentni centar
 
 

Štrajkači svakodnevno moraju u Urgentni centar

desRadnici preduzeća "Šumadija DES" šesti dan su u štrajku glađu tražeći isplatu zaostalih zarada, a protekle noći lekari su ukazivali pomoć trojici štrajkača glađa, izjavila je danas Tanjugu socijalni radnik u tom preduzeću Milka Milovanović. Naglašavajući da su sedmorica štrajkača glađu osobe sa invaliditetom, Milovanović je rekla da su Vladan Miljković, Vasilje Mirković i Slaviša Stanojević sinoć imali problema sa gušenjem, visokim krvnim pritiskom i aritmijom.

Ona je dodala da Slavišu Stanojevića, koji ima povišen krvni pritisak, aritmiju i drhtavicu, od početka štrajka glađu lekari svakodnevno upućuju u Urgentni centar gde dobije terapiju, posle čega se vraća u preduzeće i nastavlja štrajk.

Štrajkače je juče obišao zamenik republičkog zaštitnika građana Goran Bašić koji nije uspeo da ih ubedi da prekinu sa gladovanjem.

Bašić im je obećao da će pred nadležnim službama pokrenuti postupak utvrđivanja eventualne odgovornosti zbog neizmirivanja zarada radnicima, te i da će biti obeštećeni, ukoliko se utvrdi da su načinjeni propusti.

Štrajkači, koji danonoćno borave u holu Upravne zgrade gde su postavili dušeke, rekli su da neće prekinuti gladovanje i po cenu života, sve dok ne dobiju plate koje im se duguju.U preduzeću "Šumadija DES" koje proizvodi metalnu galanteriju, od 86 zaposlenih dve trećine su osobe sa invaliditetom koji rade za minimalni lični dohodak.

Veroljub Bradić, koji je od pre mesec dana direktor tog preduzeća, više puta je rekao da nema sredstava da isplati plate, ali da sa saradnicima ulaže maksimalne napore da obezbedi poslove koji bi doneli zaradu.

Izvor: Glas javnosti

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');