Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Pod dejstvom alkohola 164 vozača
 
 

Pod dejstvom alkohola 164 vozača

alko testUprkos činjenici da je centralna akcija pojačane kontrole saobraćaja, usmerena na otkrivanje prekršaja alkoholisanosti vozača, unapred najavljena preko sredstava javnog informisanja, broj onih koji su upravljali vozilom pod dejstvom alkohola bio je znatno veći nego pre nedelju dana. U akciji, sprovedenoj ovog vikenda u noćnim satima, za upravljačem je, pod dejstvom alkohola, na području Policijske uprave Kragujevac zatečeno 164 vozača, a nedelju dana ranije 106.

Oni su isključeni iz saobraćaja i protiv njih će biti podnete prekršajne prijave. Zbog stanja alkoholisanosti, uslov za primenu mere zadržavanja steklo je 28 vozača. Karakteristično je i da je u akciji pojačane kontrole saobraćaja zatečeno 11 lica sa probnom vozačkom dozvolom, koja u tom trenutku nisu imala pravo da upravljaju vozilima.

Policijska uprava u Kragujevcu ponovo apeluje na sve učesnike, da se radi svoje i bezbednosti drugih, pridržavaju saobraćajnih propisa. U narednom periodu biće sprovedeno još ovakvih i sličnih akcija. Prema svima koji budu zatečeni u vršenju prekršaja biće, kao i do sada, preduzete sve zakonom propisane mere.

This content has been locked. You can no longer post any comment.