Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Kragujevac pomaže štrajkačima glađu
 
 

Kragujevac pomaže štrajkačima glađu

desGrad Kragujevac će svim radnicima zaštitne radionice Šumadija DES uplatiti jednokratnu novčanu pomoć. Član Gradskog veća za privredu i privatno preduzetništvo Dalibor Jekić rekao je da će novac biti uplaćen tokom sedmice, ali da ingerencije lokalne samouprave tu prestaju.

Prema Jekićevim rečima, gradska vlast će se založiti kod buduće vlade da se problem u Šumadija DES-u reši, kao i da se usvoji nova socijalna politika i finansiranje zarada osoba sa invaliditetom.

Preduzeće Šumadija DES proizvodi metalnu galanteriju i dve trećine od osamdesetak zaposlenih su osobe s invaliditetom. Duguje im se pet zarada, a već osam godina primaju minimalac.

U tom preduzeću, sedam invalida rada nedelju dana štrajkuje glađu zbog neisplaćenih zarada. Tokom dana trojici radnika je pozlilo i prevezeni su u urgentnu ambulantu, gde im je data infuzija, posle čega su se vratili u preduzeće i nastavili štrajk.

Tekst preuzet sa sajta www.rts.rs

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži