Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Rezultati pojačane kontrole saobraćaja
 
 

Rezultati pojačane kontrole saobraćaja

saobracajacUprkos činjenici da je centralna akcija pojačane kontrole saobraćaja, usmerena na otkrivanje prekršaja alkoholisanosti vozača, ponovo bila unapred najavljena preko sredstava javnog informisanja, za upravljačem je i ovoga puta zatečen veliki broj onih koji su vozilima upravljali pod dejstvom alkohola. U akciji, sprovedenoj ovog vikenda u noćnim satima, na području Policijske uprave Kragujevac otkriveno je 158, a u prethodne dve akcije 270 alkoholisanih vozača.

Oni su isključeni iz saobraćaja i protiv njih će biti podnete prekršajne prijave. Zbog stanja alkoholisanosti, uslov za primenu mere zadržavanja tokom ovog vikenda steklo je 29 vozača, dok je ukupan broj otkrivenih prekršaja 234.

I pored toga što su akcije najavljene, očigledno je da mnogi vozači upravljaju vozilima pod dejstvom alkohola, čime ugrožavaju ne samo svoju, već i bezbednost drugih učesnika u saobraćaju. Policijska uprava u Kragujevcu u narednom periodu neće najaviti akcije pojačane kontrole saobraćaja i organizovaće ih i drugim danima osim vikendom, u različitim vremenskim intervalima. Prema svima koji budu zatečeni u vršenju prekršaja, policijski službenici će i dalje primenjivati sve zakonom propisane mere.

Da bi se izbegle teže posledice i stanje bezbednosti saobraćaja bilo povoljnije, Policijska uprava u Kragujevcu još jedanput poziva sve učesnike da poštuju saobraćajne propise.

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');