Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac I Radnički u borbi protiv artritisa
 
 

I Radnički u borbi protiv artritisa

kk radnicki002Kao prilog ovoj kampanji, postavili smo album sa preko 30 fotografija iz sezone 2011/2012. Pridružujemo se pozivu Instituta za reumatologiju i obraćamo se svojim pristalicama ali i svim ostalim akterima na sportskoj sceni Srbije da iskoriste svoj takmičarski duh i humanim gestom obezbede Srbiji što bolji plasman među zemljama Evrope.

Košarkaški klub Radnički odazvao se pozivu Instituta za reumatologiju da učestvuje u dobrovoljnoj akciji prikupljanja fotografija na kojima se vide sportisti, saradnici i navijači, koji u znak podrške obolelima od reumatskih bolesti simbolično pozdravljaju mašući rukama.

Kampanja traje do kraja septembra, a sprovodi se na nivou cele Srbije. Prilažu se fotografije koje postoje u arhivama ili koje mogu da se naprave posebno za ovu priliku.

Kao prilog ovoj kampanji, postavili smo album sa preko 30 fotografija iz sezone 2011/2012. Pridružujemo se pozivu Instituta za reumatologiju i obraćamo se svojim pristalicama ali i svim ostalim akterima na sportskoj sceni Srbije da iskoriste svoj takmičarski duh i humanim gestom obezbede Srbiji što bolji plasman među zemljama Evrope.

Nakon postavljanja fotografija iz Kragujevca, Srbija je isprednjačila kao prva u broju "pokreta do poboljšanja" - ispred Belgije, Nemačke, Bugarske i Slovačke. Ali taj korak potrebno je držati sve do 12. oktobra - Svetskog dana borbe protiv artritisa.

Organizatori poručuju da im je svaka fotografija važna. Možete ih slati direktno Institutu, elektronskom poštom na adrese: Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli ili Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli , kao i posredstvom sajta World Arthritis Day. Tamo se nalaze detaljnije informacije o ovom događaju koji organizuje Evropska liga za borbu protiv reumatizma.

Iz saopštenja za javnosti Instituta za reumatologiju

Fizička aktivnost je od velikog značaja za ljude koji boluju od reumatskih i muskuloskeletnih bolesti.

Ove godine pod okriljem EULAR-a organizovana je kampanja za unapređenje zdravlja reumatskih bolesnika sa nazivom “Pokretom do poboljšanja” (“Move to improve”). Cilj kampanje je stvaranje zajedničke fotografije ljudi širom sveta koji daju podršku obolelima od artritisa. Fotografija će biti iskorišćena u svrhe propagandnog materijala za Svetski dan borbe protiv artritisa 12. oktobra.

Kao simbol pokreta, pojedinačne fotografije ili video zapis treba da sadrži ljude koji mašu šakama, rukama, zastavicama ili svojim celim telom baveći se nekom fizičkom aktivnošću.

Pošaljite slike sebe, svoje porodice i prijatelja i pružite podršku obolelima od reumatskih bolesti!

Više informacija možete pronaći na www.worldarthritisday.org/waving ili na njihovoj Fejsbuk prezentaciji www.facebook.com/worldarthritisday, gde postoji mogućnost on-lajn slanja fotografija.

Budite deo velike slike borbe protiv artritisa!

Institut za reumatologiju je zdravstvena ustanova u kojoj se obavlja specijalizovana poliklinička i bolnička zdravstvena delatnost u oblasti reumatskih bolesti. Za svih četrdeset godina postojanja Institut je bio jedina usko specijalizovana zdravstvena ustanova u Srbiji, koja se bavi isključivo zdravstvenom zaštitom reumatskih bolesnika, u okviru koje se obavlja dijagnostika, kompleksno lečenje i rehabilitacija obolelih.

Izvor: KK Radnički

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');