Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac "Lisice" za kamione i autobuse
 
 

"Lisice" za kamione i autobuse

lisice za kamioneVozači kamiona i autobusa koji nepropisno parkiraju vozila nisu više van domašaja "Parking servisa" zahvaljujući uređajima za blokiranje. Kragujevački "Parking servis" je prvi u Srbiji počeo da koristi ove uređaje za vozila velikih razmera, koja ne može da odvozi popularni pauk. Za nepunih mesec dana korišćenja uređaja naplaćeno je skoro pedeset kazni.

Vozači kamiona i autobusa koji su nepropisno parkirali vozilo mogli bi neprijatno da se iznenade kada na nekom od točkova ugledaju „lisice“ "Parking servisa", za čije uklanjanje moraju platiti pozamašnu svotu novca.

Novi uređaji za blokiranje vozila, koja "Parking servis" koristi u poslednjih mesec dana, kupljeni su sredstvima ovog javnog komunalnog preduzeća i do sada su već sami sebe isplatili.

Odluka o upotrebi novih uređaja prošla je kroz neophodne zakonske procedure, a njihovu primenu na terenu sprovode Parking servis i komunalna policija.

Zajedno sa uređajem za blokiranje, na staklu vozila koje je nepropisno parkirano ostavlja se nalog komunalne inspekcije i nalepnica sa informacijama o načinu plaćanja kazne.

Kako bi popularne lisice uklonili sa autobusa ili kamiona, vozači moraju platiti kaznu od 6.750 do skoro 15.200 dinara u zavisnosti od težine vozila.

U "Parking servisu" dodaju da je pokrenut proces nabavke i uređaja za blokiranja putničkih vozila.

Izvor: RTK

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');