Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Akva park ipak na hipodromu?
 
 

Akva park ipak na hipodromu?

aqua park2Zabavni i akva park gradiće se na oko 23 hektara na lokaciji Hipodrom u kragujevačkom naselju Stara radnička kolonija, najavili su predstavnici Gradskog veća. "Lokalna samouprava neće odustati od te investicije, uprkos protivljenju nekih grupa građna koji štite svoje interese na tom zemljištu", rekao je član Gradskog veća za investicije i razvoj gradskih resursa Nebojša Vasiljević.

Na lokaciji Hipodrom, gde bi trebalo da bude izgrađen zabavni kompleks, nalazi se staza koja se koristi za uvežbavanje konja, a u neposrednoj blizini su kafana, štale za konje i stambeni objekti.

Prema rečima Vasiljevića, planovima gradske uprave za Hipodrom se protive "oni koji su zidali bespravno ili zarađuju čuvajući nečije konje".

Vasiljević je istakao da je Grad uknjižio na sebe kompletno zemljište na toj lokaciji, a da su svi objekti na Hipodromu podignuti od 2000. do 2004 godine "nelegalna gradnja".

Planirano je, kako je dodao, da Hipodrom dobije novi urbanistički izgled, pri čemu bi jedino bila zadržana staza, ali ne i ergela i štale.

"Ta kolonija će biti elitno naselje sa savremenim stambenim blokovima, trgovinama i zabavnim sadržajima", rekao je Vasiljević.

U blizini Hipodroma, na mestu gde su se nekada nalazile drvene barake, otvoren je ove godine šoping centar Plaza, a izgrađene su i nove stambene zgrade.

Povodom najavljene tužbe konjičkog društva Šumadija, koje tvrdi da je vlasnik Hipodroma, Vasiljević je rekao da "to društvo ne može da dokaže pravni kontinutet vlasništva i da je nedopustivo da udruženja ili građani pokušavaju da upravljaju imovinom koja pripada gradu".

"Onima koji vode Konjički klub nije interes Hipodrom već bespravno podignuti objekti u periodu od 2000. do 2004. godine i ja im poručujem da ne postoji mogućnost da se ti objekti legalizuju", rekao je Vasiljević.

On je naveo da su na obodima Hipodroma izgrađene kafane, štale, pomoćni objekti, te i da su, bez dozvola, stambene jedinice nadogradjene za po jedan sprat.

Objašnjavajući da je Hipodrom u sklopu naselja Kolonija, koje grad urabnistički uređuje, Vasiljević je ponovio da "na Hipodromu nema mesta za štale i konje".

Predsednik Konjičkog kluba Šumadija Milan Marinković rekao je da je "na delu otimačina" i da taj klub neće odustati od tužbe i da će, ako treba, ići i do Strazbura.

"Sve što je Vasiljević rekao je neistina", kategoričan je Marinković koji je istakao da je "svu dokumentaciju predao dvojici advokata i da će onog trenutka kada se gradjevinske mašine pojave na Hipodromu, tog trenutka biti podneta tužba protiv gradskih vlasti".

Marinković je naglasio da je Hipodrom legat koji je 1928. godine dat na upravljanje konjičkom društvu i da se klub Šumadija 84 godine stara o tom prostoru.

"Nećemo dozvoliti da otmu hipodrom, možemo samo biti partneri", rekao je Marinković i dodao da u štalama na hipodromu ima 50 konja.

Gradsko veće Kragujevca je 29. aprila ove godine donelo odluku da Hipodrom da na upravljenje sportskom centru Mladost, ali o tome konjički klub Šumadija nije zvanično obavešten, niti je sa te sednice medijima prosledjeno saopštenje, što je praksa lokalne samouprave.

Pored Hipodroma u naselju Kolonija, gradska vlast nailazi i na otpor građana naselja Aerodrom, koji se dva meseca protive odluci gradskih vlasti da investitori na tri zelene površine u tom naselju grade stambeno-poslovni prostor.

Do danas, iako je jedna parcela prodata, na Aeorodromu još nisu počeli građevinski radovi.

Izvor: B92

Komentari  

 
+1 #1 OPTIMISTA 14-08-2012 15:40
PA TAKO JE . TO JE KAO DA KADA UPADNETE U FINANSIJSKU KRIZU I NE OKRECITE SOPSTVENU KUCU , DODJU GRADSKI OCI I ODUZMU VAM JE , DAJU JE DRUGOM NARAVNO ZBOG LICNOG INTERESA DA JE PREUREDI A VAS POSALJU POD MOST DALJE DA ZIVITE . VEC DUZI NIZ GODINA HIPODROM NEMA NIKAKVU POMOC GRADA A IZ BUDZETA FINANSIRAJU CAK I UDRUZENJE KLIKERASA . IZ GODINE U GODINU SU SAMO KRNJILI POVRSINU HIPODROMA . SIRI SE FUDBALSKI TEREN , VERKO JE GOLUBARIMA DAO POVRSINU KOLIKI JE STALSKI KRUG BEZ NADOKNADE . SADA IM JE OSTALO JOS SAMO DA PROTERAJU SUSTINSKU STVAR HIPODROMA KONJE . ZA NESRECU TI KONJI SU NA OVIM NEMOGUCIM USLOVIMA NAPRAVILI FENOMENALNE REZULTATE . DOMINIRAJU U NAJVECIM DRZAVNIM TAKMICENJIMA A POJEDINI USPESNO TRCE I U INOSTRANSTVU . MISLIM DA ZASLUZUJU MNOGO BOLJE USLOVE , A NE DA IH PROTERUJU U NEKO SELO . JER ZA NEUPUCENE HIPODROM SE NALAZI I U CENTRU PARIZA I U CENTRU BECA I BUDIMPESTAE , I MALTE DA NEMA VECEG GRADA BEZ HIPODROMA . KRAGUJEVAC OCIGLEDNO NIJE NA NIVOU SPORTA ELITE .
Citiraj | Prijavi administratoru
 

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');