Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Strah da neko od invalida ne podlegne
 
 

Strah da neko od invalida ne podlegne

desZdravstveno stanje sedmorice radnika sa invaliditetom u kragujevačkom preduzeću „Šumadija DES“ koji štrajkuju glađu, zahtevajući isplatu zaostalih zarada, sve je kritičnije. Jedan od petorice koji hranu ne uzimaju još od 10. jula Nikola Simić, juče pre podne, na zahtev lekara, hitno je prebačen u Zastavinu Medicinu rada, gde mu je ukazana neophodna pomoć, i odakle se, do popodnevnih sati nije vratio u firmu da se ponovo pridruži kolegama u protest.

Predsednica Sindikata radnika sa invaliditetom u „Šumadiji DES“ Milka Milovanović kaže da su lekari još prošlog petka, a posebno Nikoli Simiću, rekli da moraju odmah da prekinu štrajk i upozorili ih da daljim gladovanjem najozbiljnije ugrožavaju život. Štrajkači se, međutim, oglušuju o ove zahteve i upozorenja i poručuju da protest gladovanjem nastavljaju do ispunjenja zahteva.

- Apsolutno su izvan svake kontrole. Potpuno su „pukli“ i fizički i psihički i odbijaju svaku razumnu komunikaciju. Nije ni čudo kad se zna da se radi o već bolesnim ljudima, kojima je dvonedeljni štrajk glađu dodatno pogoršao i ugrozio i fizičko i mentalno zdravlje. Sve više strahujem da neko od njih ne podlegne posledicama dugotrajnog gladovanja, rekla je Milovanovićeva našem listu. Ona ističe da više ne razume predstavnike nadležnih državnih organa, koji se i ne osvrću na položaj invalida u „Šumadiji DES“.

Izvor: Danas

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');