Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Za rekonstrukciju škola 15 miliona
 
 

Za rekonstrukciju škola 15 miliona

ucionicaU rekonstrukciju škola na području Kragujevca i okoline iz gradskog budžeta biće obezbeđeno preko petnaest miliona dinara. Gradska uprava nastavlja ravnomerna ulaganja u škole na gradskom i seoskom području, pa će najviše novca ovog leta biti izdvojeno za rekonstrukciju objekata u Goločelu i Maršiću. Gradska uprava će, kao i prethodnih godina, letnji raspust iskoristiti za rekonstrukciju i sanaciju škola.

Pored tekućih radova koji podrazumevaju krečenje, remont kotlova, sanaciju instalacija, u nekim školama će biti obavljeni obimniji poslovi.

Gradski budžet znatno je opterećen nakon izmena zakona o republičkom budžetu, usvojenih krajem prošle godine, pa se određena sredstva umesto za rekonstrukciju škola moraju korististi za druge namene.

Tokom letnjeg raspusta planirani su radovi na sanaciji zidova OŠ „Stanislav Sremčević, u šta će biti uloženo skoro 1 800.000 dinara, dok će oko devet stotina hiljada biti izdvojeno za rekonstrukciju „Prve tehničke škole“.

Sa skoro milion četiri stotine hiljada dinara Gradska uprava će finansirati izgradnju sanitarnog čvora u školi „Prota Stevan Popović“ u Čumiću.

Izvor: RTK

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');