Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Kragujevac na Srećnoj televiziji
 
 

Kragujevac na Srećnoj televiziji

snimanjeU subotu, 4.avgusta, u 18.25 na programu "Happy Televizije" biće emitovana dokumentarna emisija o Kragujevcu, iz serijala „Moja Srbija". Snimanje je trajalo dva dana, 30. i 31. jula, u gradu i okolnim selima, a predstaviće se prošlost i sadašnjost ovog dela Šumadije i njenih stanovnika, kroz njihova zanimanja, hobije, priče, legende i anegdote.

Gledaoci će imati priliku da u subotu, u ovoj emisiji od turističkog vodiča, Slavice Jovanović, čuju zanimljivosti o našem gradu kroz istorijske činjenice, ali i kroz legende i anegdote. Družiće se sa članovima kragujevačkog Sportskog kluba za streličarstvo, karate i kendo „Ryujin" („gospodar zmajeva"), koji su oprobali svoje lukove i strele na starom vojnom strelištu u Ilinoj Vodi, a uz predusretljivost članova Udruženja ljubitelja fića, videće i autorku emisije u najpopularnijem "Zastavinom" vozilu.

Upoznaće Kragujevčane, koji su čuvari narodne tradicije kroz negovanje starih zanata, lepe narodne pesme i zvuk frule: Slavicu Božović, koja ručnim radom stvara delove srpske narodne nošnje; Danicu Krstić, koja kao najbolja vokalna solistkinja nosi titulu "Čuvar narodne baštine"; Milinka Ivanovića Crnog, kao i braću Lukić, Janka i Bogdana, koji nam kroz zvuk frule dočaravaju lepotu Šumadije.

Tu su i žitelji jedne male kragujevačke ulice, u kojoj je rođeno deset blizanačkih parova, od kojih osam i dalje tu žive, a priču o njima će čuti od mame najmlađeg para, Marije Lazarević.

U emisiji „Moja Srbija" gledaoci će imati priliku da upoznaju i okolinu Kragujevca, sela Kutlovo, Mala Vrbica i Masloševo, čiji su meštani sačuvali uspomene na svoje pretke, kao i njihova imanja i kuće, u kojima pripremaju stara jela, kao u "Kući Čolovića", ili imanja na kojima gaje konje, kao u domaćinstvu Vasiljevića. Čuće i priču iz domaćinstva Ćatić u Masloševu, kako se gaje, ali i pronalaze retke i u kulinarstvu cenjene gljive tartufi..

Turistička organizacija Kragujevca je ekipi "Happy TV" pomogla da, prema scenariju, dođe do potrebnih informacija, kao i do svih učesnika i da se tako Kragujevac i ovaj deo Šumadije što bolje predstave.

Izvor: GTOKG

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');