Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac U FAS-u uvedena druga smena
 
 

U FAS-u uvedena druga smena

fasZbog povećanja obima proizvodnje novog Fijatovog modela "500L", u Kragujevcu je u fabrici "Fijat automobili Srbija" počela da radi i druga smena. Radno vreme prve smene je od šest do 16 časova, dok se u drugoj, koja je zvanično uvedena sinoć, radi od 20 sati uveče do šest sati ujutro narednog dana. Sa proizvodnih traka trenutno dnevno silazi 100 modela "500L", a u obe smene u proizvodnji radi po 300 radnika.

Rukovodstvo Samostalnog sindikata u fabrici "Fijat automobili Srbija" nije saglasno sa radnim vremenom druge smene, ali za sada neće ništa preduzimati, već će sačekati da se sami radnici izjasne da li im je naporno takvo radno vreme.

"Nismo saglasni sa radnim vremenom druge smene jer smatramo da će se radnici više opteretiti nego što će biti produktivni", rekao je Tanjugu zamenik predsednika Samostalnog sindikata Zoran Marković.

Poredeći "Fijat" sa drugim svetskim automobilskim kompanijama, on je naveo da takvo radno vreme druge smene postoji i u fabrikama "Tojota" i "Suzuki".
Novi Fijatov model "500L", koji se proizvodi u Kragujevcu, prema najavama će zvanično početi da se prodaje u Evropi od 1. oktobra.

Izvor: B92

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');