Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Hleb u Kragujevcu ne poskupljuje
 
 

Hleb u Kragujevcu ne poskupljuje

hlebNajavljeno poskupljenje hleba i peciva, sudeći po najavama iz "Žitoprodukta", ne odnosi se na Kragujevac. Unija pekara Srbije smatra da bi Vlada trebalo da podrži njihov zahtev i podigne cenu hleba sa 44 na 54 dinara po vekni. Silosi „Žitoprodukta“ su puni hlebnog zrna, a zaposleni kažu da trenutno ima više zaliha pšenice nego što je potrebno. Ovogodišnji rod žita je odličan, zrno je kvalitetno, ali će pšenica ipak poskupeti.

Kilogram }e se isplaćivati po ceni od oko 33 dinara, što je 25% više nego do sada.

Medjutim to poskupljenje neće uticati na cenu hleba i peciva u Kragujevcu.

U gradskoj Uniji pekara kažu da Kragujevčani jedu najjeftiniji hleb i pecivo u Srbiji.

Od 120 privatnih pekara u Kragujevcu sedam se bavi kompletnom proizvodnjom.

Kragujevački pekari tvrde da poskupljenje brašna neće uticati na povećanje cene hleba i peciva, ali su zabrinuti kako da rentabilno posluju kada su energenti, gas, voda, dizel u stalnom porastu cena.

Veknu polubelog hleba, iz „Žitoprodukta“, Kragujevčani će i dalje plaćati 44 dinara, odnosno dinar više za hleb od belog brašna.

Za razliku od Beograda gde je, na primer četvrtina bureka 100 dinara, u Novom Sadu od 120 do 130, Kragujevčani će za taj proizvod, kao i do sada, izdvajati prosečno 70 dinara.

Izvor: RTK

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži