Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Stevanović: Nije bilo razgovora sa SNS
 
 

Stevanović: Nije bilo razgovora sa SNS

verkoRazgovora o ulasku Srpske napredne stranke u lokalnu vlast do sada nije bilo, potvrdio je u izjavi za našu televiziju gradonačelnik Kragujevca, Veroljub Stevanović. On, ipak, nije isključio mogućnost da i naprednjaci postanu deo vladajuće koalicije. Stevanović je međutim naglasio da se ne može govoriti o resoru koji bi im u tom slučaju pripao, jer se, kako je istakao, razgovori uvek vode, pre svega o kadrovima, odnosno o njihovoj sposobnosti da obavljaju određeni posao.

Nakon što je formirana republička vlada najavljene su i prve promene vlasti u gradovima širom Srbije.

Višednevne spekulacije medija u jednom trenutku je potvrdio i sam premijer Ivica Dačić izjavom da bi, gde god je to moguće, vlast na lokalu trebalo uskladiti sa onom na republičkom nivou.

Kragujevac, koji je nakon izbora 6. maja prvi u Srbiji dobio novu vladajuću koaliciju, nikada nije spominjan u pričama o političkim promenama na lokalu.

Nakon ulaska Ujedinjenih regiona Srbije u vladu sa Srpskom naprednom strankom sve češće se u neformalnim razgovorima postavlja pitanje koliko će dugo naprednjaci u Kragujevcu ostati u opoziciji.

Gradonačelnik Veroljub Stevanović tvrdi da do sada nije bilo razgovora oo ovoj temi.

Stevanović kaže da se protivi takozvanom prekomponovanju koalicija, koje se događa u pojedinim sredinama, a nije u skladu sa izbornom voljom građana.

On ističe da vlast u Kragujevcu nikada nije bila predmet pregovora na centralnom nivou.

Ukoliko do razgovora sa lokalnim odborom naprednjaka i dođe, njihova tema, ističe Stevanović, sigurno neće biti resori koji bi im eventualno pripali.

U mandatu ove vlade, Kragujevac bi, prema Stevanovićevim rečima, mogao da napravi još značajniji iskorak u odnosu na prethodni period. Svi koji bi tome mogli da doprinesu, kako je zaključio, dobrodošli su.

Izvor: RTK

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');