Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Na bazenima obeležen Dan mladih
 
 

Na bazenima obeležen Dan mladih

gradski bazenPovodom obeležavanja dana mladih na otvorenim gradskim bazenima Sportskog centra „Park“ održana je centralna manifestacija. Organizatori su Institut za javno zdravlje u partnertstvu sa zdravstvenim ustanovama i udruženjima iz Kragujevca. Posetioci bazena imali su priliku da tokom tročasovne akcije izmere krvni pritisak, nivo šećera u krvi, čuju savete lekara, učestvuju u fitnes treningu i pogledaju kako aktivisti „Crvenog krsta“ pružaju prvu pomoć.

Na otvorenim bazenima izvedana je pokazna akcija spasavanja davljenika, dok su aktivisti „Crvenog krsta“ prikazali i kako se ukazuje prva pomoć kod manjih ogrebotina, ali i ozbiljnijih povreda.

Gradska organizacija „Crvenog krsta“ se na ovaj način uključila u obeležavanje Međunarodnog dana mladih u akciji promovisanja zdravih stilova života.

Nisu izostali ni korisni saveti aktivista organizacije „Omladine JAZAS“, kao i lekara Instituta za javno zdravlje i Savetovališta za mlade o zdravstvenoj zaštiti mladih.

Izvor: RTK

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');