Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Savetovalište sve uspešnije
 
 

Savetovalište sve uspešnije

izjzkgSavetovalište za odvikavanje od pušenja u Institutu za javno zdravlje iz godine u godinu beleži sve bolje rezultate. Po broju pušača koji su se odvikli od ove štetne navike kragujevačko Savetovalište je među najboljima u Srbiji. Kako je broj onih koji žele da se odviknu od ove loše navike sve veći, stručnjaci Instituta upozorovaju da lekove za odvikavanje od pušenja treba koristiti uz prethodnu konsultaciju sa izabranim lekarom.

Program koji se do sada pokazao veoma uspešnim podrazumeva i promenu načina ishrane koju rukovodilac Savetovališta osmišljava za svakog pušača posebno, jer se tipovi i nivoi zavisnosti, kao i stepen motivacije za prestanak pušenja razlikuju od slučaja do slučaja.

Deo uspeha ovog programa je i to što nakon programa detoksikacije i prestanka pušenja, bivši pušači dolaze i na redovne kontrole tokom narednih godinu dana.

Radno vreme Savetovališta je svakog radnog dana od 7 do 14 sati, osim sredom kada pomoć za odvikavanje od pušenja nikotinski zavisnici mogu potražiti u popodnevnim časovima od 13 do 18 sati.

Izvor: RTK

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');