Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Tribina o regionalnim javnim servisima
 
 

Tribina o regionalnim javnim servisima

beleskeFormiranje regionalnih javnih servisa, predviđeno medijskom startegijom Srbije, omogućilo bi decentralizaciju medijske scene i građanima garantovalo pravo na objektivno i pravovremeno informisanje o događajima iz sredine u kojoj žive. Na javnoj tribini, održanoj u organizaciji „Kragujevačke inicijative“, izraženo je očekivanje da će nova Vlada sprovesti odredbe medijske strategije, odnosno u najskorijem roku organizovati javnu raspravu za već izrađene nacrte zakona.

Da bi u Srbiji bio moguć stvaran, demokratski dijalog potrebni su otvoreni mediji, a to je nemoguće bez decentralizacije medijske scene, čulo se, između ostalog, na javnoj tribini održanoj u organizaciji Radio Televizije Kragujevac.

Pored članica „Kragujevačke inicijative“, odnosno predstavnika medijskih kuća iz Niša, Pančeva i Kragujevca, tribini su prisustvovali i predstavnici gradske uprave, političkih partija i pojedini poslanici u republičkom parlamentu.

Pored podsećanja na period koji je prošao od nastanka „Kragujevačke inicijative“ 2007., odnosno zahteva za formiranje regionalnih javnih servisa, do izrade medijske strategije Srbije 2011, koja to i predviđa, učesnici tribine su izrazili očekivanje da će nova vlada nastaviti posao, započet u mandatu prošle vlasti.

Predstavnici „Kragujevačke inicijative“ pozvali su poslanike, koji bi u skupštini trebalo da zastupaju interese građana i sredina iz kojih dolaze, da u parlamentu, bez obzira na stranački dres, lobiraju za sprovođenje odredbi medijske strategije, odnosno usvajanje već izrađenih zakonskih predloga iz ove oblasti.

Sudeći prema izjavama političara, koji su prisustvovali tribini, bilo da su na vlasti ili u opoziciji, takva podrška postoji.

Predstavnici „Kragujevačke inicijative“ nastaviće da u gradovima širom Srbije javnost upoznaju sa ovom idejom, u očekivanju da nova vlada počne sa sprovođenjem usvojene medijske strategije.

Izvor: RTK

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži