Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Studentska praksa u 70 kragujevačkih preduzeća
 
 

Studentska praksa u 70 kragujevačkih preduzeća

studentiViše od 150 studenata završnih godina na fakultetima u Kragujevcu pohađaće stručnu praksu u oko 70 javnih i privatnih preduzeća i u lokalnoj samoupravi u tom gradu. Projekat "Praksa za studente" sprovodiće se od 27. avgusta do kraja ove godine u organizaciji gradske uprave, Biznis start up centra i Udruženja mladih menadžera sa Ekonomskog fakulteta u Kragujevcu. Načelnik Gradske uprave za privredu Zoran Kuzmanović rekao je da će praksa trajati tri nedelje, odnosno najmanje po četiri sata svakog radnog dana, a studenti će imati i svoje mentore.

"Kako na fakultetima stiču uglavnom teorijska znanja, cilj ovog projekta jeste da se studenti upoznaju s poslom kojim će se baviti kada završe studije i da steknu neka praktična znanja u struci", rekao je Kuzmanović.

On je dodao da je ove godine interesovanje i studenata i firmi koje će primiti studente na praksi bilo iznad očekivanja.
Prijavilo se više od 250 studenata završnih godina studija, a u odnosu na 2010. godinu, kada je prvi put realizovan takav program u Kragujevcu, broj prijavljenih firmi dvostruko je veći.

Među prijavljenima najviše je studenata ekonomije i Filološko-umetničkog fakulteta, ali će u firmama volontirati i budući pravnici, glumci i producenti, arhitekte, inženjeri građevine i mašinstva, istoričari, arheolozi i turizmolozi.

Izvor: Kurir-info

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');