Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Vodovod: U Kragujevcu neće biti restrikcija vode
 
 

Vodovod: U Kragujevcu neće biti restrikcija vode

branaZa razliku od pojedinih gradova u Srbiji, u Kragujevcu neće biti restrukcija vode, iako je potrošnja povećana za 20 odsto, a vodostaj na akumulacijama značajno smanjen, uveravaju u javno-komunalnom preduzeću "Vodovod i kanalizacija". Prema rečima direktora tog preduzeća Obrena Ćetkovića, u akumulacijama ima zaliha za proizvodnju vode u narednih godinu i po dana, pa Kragujevčani nemaju razloga za brigu ni kada je kontinuitet u snabdevanju u pitanju, kao i kvalitet.

Dnevna potrošnja vode, koja je uvećana za 20 odsto, trenutno iznosii 740 litara u sekundi, a zbog tropskih temperatura i nedovoljno kišnih padavina vodostoj je opao za 40 odsto u akumulacija Grošnica, Gruža i Morava.

U tim akumulacijama trenutno ima oko 28 miliona kubika vode.

Ipak, u "Vodovodu i kanalizaciji" pozivaju građane da racionalno troše vodu za piće i da njome ne zalivaju bašte, kao i da je ne koriste za pranje vozila.

Izvor: Kurir-info

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');