Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac U Kragujevcu pet kolapsa i jedan ujed zmije
 
 

U Kragujevcu pet kolapsa i jedan ujed zmije

hitna kgVeliki broj građana u Kragujevcu spas od visoke temperature potražio je na jezeru u Šumaricama i na otvorenim bazenima, a nekoliko osoba je zbog kolapsnog stanja preveženo u bolnicu. Lekari Hitne pomoći intervenisali su u selu Bare gde je stariju ženu ujela zmija, koju su nakon ukazane pomoći prevezli do Kliničkog centra u Kragujevcu. Portparolka Kliničkog centra Vanja Đorđević rekla je da je pacijentkinja iz sela Bare u stabilnom stanju, da je primila odgovarajuću terapiju, i da je zadržna na Klinici za infektologiju.

Zbog visokih temperatura lekari hitne pomoći do 14 sati imali su 15 intervencija na terenu.

"Imali smo pet intervencija zbog kolapsa građana i to na groblju, ulici, radnom mestu i na autobuskom stajalištu" rekla je dežurna lekarka Hitne pomoći Suzana Aranđelović.

Ona je dodala i da je protekle noći bilo 28 intervencija na terenu, uglavnom zbog kardio-vaskularnih problema, ali i astme i gušenja, kao i da je jučerašnji dan bio težak za hronične bolesnike, te da su zabeležena čak tri moždana udara.

Spas od visokih temperatura, prema rečima direktora sportskog centra "Mladost" Nemanje Čalije kragujevčani su potražili na jezeru i bazenima i to uglavnom predstavnici mlađe generacije.

Temperatura u Kragujevcu juče je u 14 sati iznosila 37 stepeni celzijusa.

Izvor: Kurir-info

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');