Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Nova fabrika u opštini Batočina
 
 

Nova fabrika u opštini Batočina

fas02Delovi od plastike za nov Fijatov automobil „500L” proizvodiće se u Prnjavoru kod Batočine, gde će idućeg meseca izgradnju proizvodnog pogona početi firma „Srbija industrijal solušns doo Kragujevac” čiji je većinski vlasnik kompanija iz Italije. Investicija je vredna oko tri miliona evra, a ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji, koji je opština nedavno potpisala s tom firmom, predviđa zapošljavanje 150 radnika i to po 50 u toku ove godine, naredne i u 2014. godini.

Obaveza investitora je da 80 odsto od ukupnog broja zaposlenih bude iz Batočine, dok se Opština obavezala da će za 50 odsto umanjiti administrativne takse za izdavanje građevinske dozvole i naknade za uređivanje građevinskog zemljišta.

Potpuno će ih osloboditi troškova izdavanja upotrebne dozvole, naknade za korišćenje građevinskgo zemljišta u naredne tri godine, te i obezbediti telefonski priključak.

Zbog povlastica koje investitorima nudi opština Batočina ali i zbog blizine Koridora 10, pored proizvodnog pogona u Prnjavoru, gde će se delovi od plastike proizvoditi i za ostale Fijatove automobile, u toj opštini nedavno je izgradnju poslovno-proizvodnog objekta počela slovenačko-srpska firma „Tajfun RiS”.

Oni pogon površine 3.500 kvadratnih metara grade u mestu Brzan, a uposliće, kako su izjavili, u ovoj i narednoj godini 85 radnika.

Izvor: RTK

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');