Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Za vikend u Šumadiji 70 požara
 
 

Za vikend u Šumadiji 70 požara

pozar u sumiTokom vikenda vatrogasci su na području Šumadije gasili preko 70 požara. Kragujevački vatrogasci angažovani su u borbi protiv vatrene stihije i u drugim krajevima Srbije. Poslednjih dana gorelo je na području grada Kragujevca i svih ostalih opština Šumadijskog okruga. Najveći požari bili su u atarima sela Vlakča i Rogojevac gde je izgorelo oko 20 hektara šume, niskog rastinja i voćnjaka.

Nekoliko požara izbilo je u prigradskim naseljima i selima oko Kragujevca - Jovanovcu, Resniku, Pajazitovu, Miloševu...

Zahvaljujući brzoj i efikasnoj intervenciji vatrogasaca ti požari su reletivno brzo lokalizovani i likvidirani, tako da nisu prerasli u vatrenu stihiju širokih razmera kao u drugim krajevima Srbije.

Osim na matičnom području, pripadnici kragujevačke Vatrogasno spasilačke brigade, kao i mnogo puta do sada, gasili su vatru u drugim okruzima. Vatrogasci iz Kragujevca sa vozilima i pratećom opremom angažovani su na Zlatiboru, Suvoboru, u okolini Čačka i drugim mestima gde je vatra zahvatila velike površine i ugrožava naselja.

Najviši stepen mobilnosti i pripravnosti u vatrogasno spasilačkoj službi trajaće sve dok ne bude ugašena vatra koja je zahvatila velike komplekse, ali i dok bude prisutna opšta opasnost od nastanka velikih požara širom Srbije.

Izvor: RTK

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');