Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Generalni štrajk u "Niskogradnji"
 
 

Generalni štrajk u "Niskogradnji"

niskogradnjaRadnici Javno komunalnog preduzeća „Niskogradnja“ stupili su juče u generalni štrajk. Oba reprezentativna sundikata istupila su sa usaglašenim zahtevima, tražeći, pre svega, isplatu jedne zaostale zarade, ali i rešavanje drugih problema u preduzeću. Nakon desetodnevnog štrajka upozorenja, radnici kragujevačkog JKP „Niskogradnja“ stupili su u generalni štrajk.

Od 243 zaposlenih njih stotinu pedeset je u štrajku, a oba reprezentativna sindikata ovog preduzeća, „Nezavisnost“ i Sindikat zaposlenih složila su se oko zajedničkih zahteva prema rukovodstvu i osnivaču firme, Skupštini grada i formirali zajednički štrajkački odbor.

JKP „Niskogradnja“ obavlja poslove od izuzetnog interesa za grad, pa rukovodstvo u ovom trenutku insistira da se za vreme štrajka do okončanja pregovora obezbedi neophodan minimum procesa rada kako ne bi došlo do zastoja u radovima i nepoštovanja već sklopljenih ugovora.

Štrajkači traže da se održi minimum procesa rada na održavanju saobraćajnica, angažovanjem šezdeset pet radnika, što je po oceni menadžmenta firme nedovoljno, kao i da se za vreme štrajka obustave ugovoreni radovi.

Pored ovoga, traže isplatu jedne zaostale zarade koju im duguje osnivač, novu sistematizaciju radnih mesta, kao i nadoknadu zarade za vreme štrajka.

Izvor: RTK

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');