Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Fijat prihvatio Dinkićevu molbu
 
 

Fijat prihvatio Dinkićevu molbu

fasPredstavnici "Fijata" prihvatili su predlog da Srbija, posle rebalansa budžeta, uplati 50 miliona evra u zajedničko preduzeće "Fijat automobili Srbija", a ostatak od 40 miliona evra naredne godine. Ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić najavio je ranije da će uputiti takvu molbu, koja je prihvaćena na sastanku sa delegacijom "Fijata" sa potpredsednikom te italijanske kompanije Alfredom Altavilom na čelu.

Predsednik Fijat Grupe Serđo Markione dolazi u posetu Srbiji naredne nedelje, najavljeno je na sastanku kome su prisustvovali i ministarka lokalne samouprave i regionalnog razvoja Verica Kalanović i gradonačelnik Kragujevca Veroljub Stevanović.

Današnjim dogovorom prevaziđen je problem nastao zbog toga što je Srbija bila u obavezi da ove godine uplati 90 miliona evra, ali prethodna vlada te obaveze nije ukalkulisala u budžet za 2012.

Krajem narednog meseca kreće zvanična prodaja novog modela Fijata 500L i do kraja 2012. godine 30.000 automobila biće proizvedeno u Kragujevcu, od kojih se očekuje prihod od oko 350 miliona evra.

Oko 70 odsto svih komponenti novog modela Fijata proizvode se u Srbiji u halama kompanija koje su smeštene u Grošnici kod Kragujevca i drugim firmama širom Srbije.

Izvor: Akter

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži