Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Očekuje se zajednička poseta Kragujevcu
 
 

Očekuje se zajednička poseta Kragujevcu

fas02Generalni direktor grupacije Fijat - Krajsler Serđo Markione u utorak bi u Beogradu trebalo da se sretne sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem i kako bi razgovarali o aktuelnoj situaciji i planovima daljeg razvoja kompanije Fijat automobili Srbija (FAS), a nakon toga očekuje se da će zajedno posetiti fabriku u Kragujevcu. To će biti prva poseta aktuelnog predsednika Srbije novoj fabrici automobila u njegovom rodnom gradu. Poseta Nikolića i Markionea FAS-u biće, kako se ocenjuje, još jedan dokaz dobre i uspešne saradnje države i Fijata.

Najavljeni susret ima tim veći značaj jer je u Beogradu prekjuče po podne, podsetimo, boravio i potpredsednik Fijata Alfredo Altavila koji je sa ministrom finansija i ekonomije Mlađanom Dinkićem razgovarao o regulisanju finansijskih obaveza Vlade Srbije prema Fijatu, u iznosu od oko 90 miliona evra. Na sastanku sa Altavilom kojem su, pored Dinkića, prisustvovali i ministarka lokalne samouprave i regionalnog razvoja Verica Kalanović i gradonačelnik Kragujevca Veroljub Stevanović, dogovoreno je da Vlada Srbija, nakon rebalansa ovogodišnjeg budžeta, predviđenog za septembar, Fijatu uplati 50 miliona evra za 2012. godinu. Ostatak potraživanja za poslednji ovogodišnji kvartal biće plaćen u februaru naredne godine.

Prihod od 350 miliona evra

Do kraja godine u FAS-u će biti proizvedeno 30.000 automobila modela „fijat 500L“, čiji će prodaja na tržištima u Evropi i širom sveta zvanično startovati krajem septembra. Na sastanku Dinkića i Altavile konstatovano je da se od ovogodišnjeg plasmana automobila proizvedenih u FAS-u očekuje prihod od oko 350 miliona evra.

Izvor: Danas

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');