Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Dvorište Prve gimnazije uredjeno ekološkim materijalima
 
 

Dvorište Prve gimnazije uredjeno ekološkim materijalima

prva kragujevacka gimnazijaMlade arhitekte iz Kragujevca okupljene u Neformalnoj organizaciji arhitekata (NOA) uredile su deo dvorišta Prve gimnazije koristeći materijale koji mogu da se recikliraju. Prema njihovom idejnom rešenju, učenici gimanzije danas su postavili stolove za stoni tenis, pokretni nameštaj, klupe i jastuke za sedenje, a postavljeni komadi su otporni na loše vremenske uslove. Ovo rešenje je proglašeno najboljim na konkursu "Centrifuga" u konkurenciji 60 projekata koji šest godina realizuju "Erste banka" i Balkanski fond za lokalne inicijative.

Koordinator projekta arhitekta Djordje Milovanović rekao je agenciji Beta da će rešenje prostora grupe Noa trajati biti postavljeno 10 dana ali je izrazio očekivanje da će i posle izložbe dobiti svoje mesto u Prvoj gimnaziji.

Jedan od autora, diplomirani inženjer arhitekture Jovan Grbović je dodao da je za projekat "Urbana reciklaža" ideja bila da od elemenata koji se ne koriste naprave nešto što će moći da koriste djaci za vreme školskog odmora.

"Iskoristili smo drvene palete za stolove za stoni tenis, table smo zaštitili posebnim premazima,a mrežica je od lima, dok su jastuci za sedenje presvučeni nepromočivim materijalom za cerade kamiona ili šatore", rekao je Grbović.

Izvor: Zelena Srbija

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');