Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Filum i dalje bez svog prostora
 
 

Filum i dalje bez svog prostora

filumFilološko umetnički fakultet u Kragujevcu na kome studira 1800 studenata i u novu školsku godinu ulazi kao podstanar. Predlog da ova visokoškolska ustanova dobije na korišćenje bolje uslove u zgradi Doma vojske još nije dobio zeleno svetlo Vlade Srbije zbog čega nije ni počela adaptacija tog objekta. „Filum“, koji ove godine obeležava deceniju samostalnog rada nema ni jedan kvadrat svog prostora. Studenti nastavu pohađaju na šest lokacija za koje se plaća mesečna zakupnina od preko 750 000 dinara.

„Filum“ koristi prostor na „Pravnom“ i „Mašinskom fakultetu“, u „Muzičkoj školi“, „Drugoj Gimnaziji“ i dve osnovne škole.

Poslednji predlog nadležnih da se ovom fakultetu da na korišćhenje preko 2200 kvadratnih metara u zgradi Doma vojske u Kragujevcu nije realizovan.

Da su ispunjena obećanja, do sada bi zgrada bila adaptirana za potrebe „Filuma“, koji bi u taj posao uložio oko dvadeset šest miliona dinara.

U zgradu doma Vojske trebalo bi da se useli biblioteka „Filuma“, odsek za filologiju ,deo odseka za muzičku i primenjenu umetnost, kao i službe fakulteta.

Na ovaj način bili bi obezbeđeni bolji uslovi za studiranje i rad fakulteta, ali ne bi u potpunosti bio rešen problem prostora.

Za deset godina rada, bilo je sačinjeno nekoliko projekata i čak deset kombinacija za rešavanje problema prostora te visokoškolske institucije.

Govorilo se o izgradnji nove zgrade na prostoru pored „Ekonomskog fakulteta“, za šta je svojevremeno već placeno 3,5 miliona za uknjižbu zemljišta.

U igri je bio i predlog da se ustupi „Pravni fakultet“ ili PMF, ili da se nadzida „Ekonomski fakultet“, govorilo se i o zgradi u centru grada.

Međutim, briga o prostoru „Filuma“ ostala je samo „pusta“ priča.

Izvor: RTK

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');