Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Ponovo požar u Cvetojevcu
 
 

Ponovo požar u Cvetojevcu

pozarI pored svakodnevnih apela da se na njivama ne pali korov, kao i da se izbegava bilo kakav plamen na otvorenom prostoru zbog opasnosti od požara, ova upozorenja, sudeći po čestim invervencijama vatrogasaca, ne nailaze na odjek. Poziv Vatrogasnoj službi juče je, kao i pre nekoliko dana, stigao iz Cvetojevca gde je ponovo gorelo nisko rastinje.

Ova godina već beleži neslavni rekord po broju požara, pa bi nadležni sa apela, očigleno, morali da pređu na kažnjavanje nesavesnih, koji svojom nepažnjom izazivaju požare.

Sezona u kojoj su kragujevački vatrogasci imali rekordan broj intervencija i dalje traje.

Apeli upućeni građanima, da zbog dugotrajne suše i izuzetno visokih temperatura budu naročito oprezni i uzdrže se od paljenja vatre, očigledno nije imao efekta.

U selu Cvetojevac, nadomak Kragujevca, juče je gorelo nisko rastinje i deo šume, ali je zahvaljujući brzoj intervenciji vatrogasaca i meštana, sprečen požar većih razmera.

Vatra, koju su po svemu sudeći, zapalili neodgovorni pojedinci, pretila je da ugrozi njive pod kukuruzom, koji je spreman za branje.

Uprkos velikom broju požara, do sada je, koliko je poznato, uhapšena samo jedna osoba pod sumnjom da je zbog paljenja niskog rastinja prouzrokovala požar.

S obzirom da brojni apeli nadležnih, ali i svakodnevne slike požara koji gore širom Srbije, nisu uticali na neodgovorne pojedince, možda bi oštrije kažnjavanje imalo većeg efekta.

Izvor: RTK

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');