Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Neradan i 14. januar?
 
 

Neradan i 14. januar?

Posle novogodišnjih i božićnih praznika, u Srbiji će većina zaposlenih dobiti još jedan dan odmora - 14. januar, piše "Politika".

Vlada Srbije preporučila je državnim organima, lokalnim samoupravama i svim privrednim subjektima da taj dan bude neradni zbog proslave Nove godine po julijanskom kalendaru.

Popularno tog dana slavimo Srpsku novu godinu, Mali Božić, a zvanično je tog dana i slava Sveti Vasilije Veliki, Vasiljevdan. Time će se praktično, posle predstojećeg "božićnog" dobiti još jedan produženi vikend, a oni koji u nedelju 13. januara budu na dočeku Srpske nove godine, u ponedeljak 14. januara moći će da odmaraju.

"Reč je o zaključku Vlade u vidu preporuke koja nije obavezujuća za poslodavce, niti postoje sankcije u slučaju njenog nesprovođenja. Procenjujemo da će državni organi i lokalne samouprave prihvatiti ovu preporuku. Na poslodavcima je, da ako prihvataju preporuku vlade, donesu odgovarajuću odluku o tome, što je osnov za ostvarivanje prava zaposlenih, uključujući i isplatu odgovarajuće dnevnice onima koji će raditi 14. januara", kazao je Zoran Martinović, državni sekretar u Ministarstvu rada, zapošljavanja i socijalne politike.

 

 

Izvor: Politika, B92

Foto: Tanjug, Arhiva

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži