Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Ove godine sve verzije FIAT 500L
 
 

Ove godine sve verzije FIAT 500L

FIAT planira da ove godine počne proizvodnju svih verzija 500L i da iz fabrike u Kragujevcu izveze 120.000 automobila u zemlje EU i u SAD, objavio je Blumberg.

Terenska verzija 500L zvaće se "treking", a u prvoj polovini ove godine očekuje se i verzija modela sa komandama na desnoj strani, za tržište Velike Britanije.

U drugoj polovini godine stiže verzija 500L za SAD, rekao je direktor fabrike FIAT automobili Srbija Antonio Ćezare Ferara.

Sledi produžena verzia 500XL - sa sedam sedišta koja se može koristiti i kao teretnjak, "pikap".

Motori će biti u rasponu od 0,9 litarskiog benzinskog, do 1,6 litarskog dizel motora, i uz verziju s pogonom na gas, rekao je Ferara.

Fabrika planira prekovremeni rad za februar, "ali moramo da budemo sigurni da se potražnja konsoliduje" pre povećanja broja zaposlenih kojih je sada 2.500, rekao je Ferara.

 

 

Izvor: Beta, Tanjug

Foto: automobilesreview.com

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži