Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Dodeljene stipendije najboljim studentima
 
 

Dodeljene stipendije najboljim studentima

Najbolji studenti Univerziteta u Kragujevcu nagrađeni su stipendijama. Narednih godinu dana oni će dobijati 15.000 dinara mesečno.

Dodelom ugovora o stipendiranju na dan Svetog Save Univerzitet je želeo da oda javno priznanje uspehu akademaca i ohrabri ih u daljem učenju.

Svi imaju prosečnu ocenu veću od devet, na završnoj su godini studija i položili su sve ispite iz prethodne.

12 najboljih među najboljim studentima Univerziteta u Kragujevcu mesečno će iz Fondacije za stipendiranje dobijati po 15 hiljada dinara.

Vredno su učili, što, kažu, i nije teško kada se sve dobro organizuje, a stipendija je, ističu, značajna nagrada ne smo u finansijskom smislu.

Proslava dana prvog srpskog prosvetitelja bila je prilika da Univerzitet oda javno priznanje svojim najboljim studentima, kažu u Fondaciji za stipendiranje.

Istovremeno to je i način da se promovišu vrednosti i tradicija i studentima uputi poruka da se znanje i uspeh cene.

Kako je uslov da su kandidati na poslednjoj godini studija, među nagrađenima nema studenata najmlađeg fakulteta kragujevačkog univerziteta – Fakulteta za hotelijerstvo i turizam, ali je ove godine dvoje stipendista studenata Filološko umetničkog fakulteta.

 

 

Izvor, foto: RTK

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');