Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Zaposleni Takovo osiguranja pomogli svratište za decu u Nišu
 
 

Zaposleni Takovo osiguranja pomogli svratište za decu u Nišu

Oni nemaju nikoga. Žive i rade na ulici, snalaze se sami. Uzrasta su pretežno od 4 do 18 godina. Oni su deca ulice i njima je pomoć neophodna. Svratište u Nišu je jedino mesto u tom gradu gde mogu da dođu, okupaju se, presvuku, osveže, ručaju, prenoće kada su bolesna, igraju se ili učestvuju u aktivnostima opismenjavanja.

Zaposleni Takovo osiguranja organizovali su volontersku humanitarnu akciju prikupljanja pomoći za decu ulice koja žive u najtežim uslovima. Iz svojih domova doneli su 50 kilograma nove i polovne (ali cele i potpuno čiste) dečje garderobe, obuće, torbi, dečjih igračaka, knjiga, novih i neotpakovanih sredstava za higijenu i četkica za zube. Predstavnici Takovo osiguranja su 31.1.2013. obišli Svratište za decu i predali prikupljenu pomoć. Sve stvari sakupljene su sa željom da se stručnim radnicima Svratišta pomogne u ispunjavanju misije da na neki način pruže sigurnost i utočište deci ulice i osećaj da nisu potpuno sami, posebno u ovim hladnim zimskim uslovima. Radnici Svratišta sa zahvalnošću su primili pomoć, a obradovala su se i deca koja su u tom trenutku bila u Svratištu.

Ovo je samo jedna u nizu humanitarnih aktivnosti kojoj su zaposleni u Takovo osiguranju bili posvećeni. U ovom osiguravajućem društvu se i tokom nedavnih novogodišnjih praznika mislilo na najmlađe, pa je pred Novu 2013. godinu doneta odluka da se donira 50 poklon paketića deci koja se nalaze u Centru za porodični smeštaj i usvojenje u Kragujevcu. Prethodnih godina takođe je upućena pomoć nekim socijalno ugroženim kategorijama. Svake godine doniraju se sredstva za pomoć starim licima sa niskim primanjima i pomoć obolelim licima čije porodice nisu u materijalnoj mogućnosti da im priušte lečenje. Godine 2011. donirana je kuća porodici Trlajić iz Kraljeva koja je ostala bez krova nad glavom u razornom zemljoteresu, a 2012. doniran je inkubator Kliničkom centru Kragujevac. Zaposleni Takovo osiguranja su i česti dobrovoljni davaoci krvi.

 

 

Izvor: Takovo osiguranje Kragujevac

Foto: www.skyscrapercity.com

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');