Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Za dva meseca rođeno 340 beba
 
 

Za dva meseca rođeno 340 beba

U porodilištu Kliničkog centra u Kragujevcu u prva dva meseca ove godine rođeno je 340 beba

što je za 34 više u odnosu na isti period prošle godine, izjavila je danas portparolka te zdravstvene ustanove Vanja Đorđević.

Kako je rekla Tanjugu, i ove godine kao i prošle rodilo se nešto malo više devojčica nego dečaka. "U prva dva meseca ove godine rođene su 172 devojčice i 168 dečaka, a u istom periodu prošle godine na svet je došlo 159 devojčica i 147 dečaka", rekla je Đorđevićeva.

Podsetivši da se u kragujevačkom porodilištu porađaju žene iz Šumadije, ali i žene sa komplikovanim trudnoćama iz Raškog okruga i sa severa Kosova i Metohije, ona je rekla da je u prošloj godini rođeno ukupno 2.121 beba.

To je, dodala je, za 64 manje nego u 2011. godini, ali je i za 33 više nego u 2010. godini.

"Godinama unazad godišnje se rađa u proseku oko 2.100 beba, što je znatno manje nego recimo 1990. godine kada je, samo u Šumadiji, na svet došlo oko 3.000 beba", dodala je đorđevićeva.

Ona je navela i da su se u prošloj godini carskim rezom porodile 403 žene, a 364 u 2011. godini.

izvor:b92

 

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');