Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Nj.K.V. Princeza Katarina posetila najmlađe pacijente
 
 

Nj.K.V. Princeza Katarina posetila najmlađe pacijente

U okviru posete Kragujevcu, Njeno Kraljevsko Visočanstvo Princeza Katarina Karađorđević, obišla je danas Odeljenje za lečenje dece starosti do 15 godina Klinike za pedijatriju Kliničkog centra Kragujevac. Tom prilikom, Princeza Katarina obradovala je tridesetak dečaka i devojčica, koji su na bolničkom lečenju na Klinici za pedijatriju prigodnim igračkama i srdačnim razgovorom.

Zahvaljujući se na vrednim donacijama iz Fondacije Princeze Katarine u proteklih nekoliko godina, namenjenim kvalitetnijoj zdravstvenoj nezi najmlađih bolesnika, prof. dr Zoran Igrutinović, zamenik direktora Klinike za pedijatriju Kliničkog centra Kragujevac je rekao da se nada da će se uspešna saradnja nastaviti.

Princeza Katarina je naglasila da je jedan od prioriteta njenog humanitarnog rada pomoć zdravstvenim ustanovama, posebno onima van Beograda, u podizanju nivoa kvaliteta lečenja pacijenata, nabavkom neophodnih sredstava i opreme. Inače, pre nekoliko godina, Princeza Katarina je donirala inkubatore i respirator za Centar za neonatologiju Klinike za pedijatriju i sanitetsko vozilo, koje se koristi za prevoz ugrožene novorođenčadi.

Princeza Katarina je najavila da će novčana sredstva, koja budu prikupljena na predstojećoj donatorskoj manifestaciji u SAD-u, krajem aprila ove godine, biti namenjena Klinici za pedijatriju Kliničkog centra Kragujevac.

 

 

Izvor: www.kc-kg.rs

Foto: www.kc-kg.rs

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži