Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Nacionalni dan borbe protiv raka dojke
 
 

Nacionalni dan borbe protiv raka dojke

U cilju podizanja svesti javnosti i edukacije o značaju prevencije raka dojke, u Srbiji se od ove godine, u mesecu borbe protiv karcinoma, 20. marta zvanično obeležava Nacionalni dan borbe protiv raka dojke.

Taj datum je uvršten u Kalendar javnog zdravlja Srbije na inicijativu stručne javnosti i nekih medija. Uz podršku Ministrastva zdravlja, u domu Narodne skupštine, biće obeležen prvi Nacionalni dan protiv raka dojke, gde će biti prisutne i žene iz Kragujevca lečene od ove bolesti. Skup će otvoriti Ministarka zdravlja prof. dr Slavica Đukić Dejanović. Svoja iskustva preneće i žene koje su preživele rak dojke i njima će biti uručene simbolične plakete za hrabrost. Biće prisutne i mnoge javne ličnosti koje su se suočile sa ovom bolesti.

Kragujevac podržava ovu inicijativu shvatajući značaj podizanja svesti naših sugrađanki o ulozi prevencije i značaju organizovanih skrininga za rano otkrivanje karcinoma dojke.

 

Izvor/Foto: www.kc-kg.rs

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');