Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac KONKURS za prijavu projekata udruženja u oblasti zaštite životne sredine
 
 

KONKURS za prijavu projekata udruženja u oblasti zaštite životne sredine

Pozivaju se udruženja u oblasti zaštite životne sredine i održivog razvoja, sa sedištem na teritoriji grada Kragujevca, da podnesu prijave projekata, u cilju izbora udruženja kojima će biti dodeljene dotacije za njihovu realizaciju iz budžeta grada Kragujevca u ukupnom iznosu od:
- 2.600.000,00 dinara.

Jedno udruženje može konkurisati sa jednim projektom u visini do 150.000,00 dinara.
Pravo podnošenja prijave imaju udruženja koja svoju delatnost obavljaju u oblasti zaštite životne sredine i održivog razvoja, a ispunjavaju sledeće uslove:

- da su registrovana sa sedištem na teritoriji grada Kragujevca;
- da svojim aktivnostima podstiču, usmeravaju i jačaju svest o značaju zaštite životne sredine i održivog razvoja na teritoriji grada Kragujevca;
- da je program rada za 2013. godinu usvojen od strane nadležnog organa udruženja i da je istim predviđena aktivnost dostavljenim projektom;
- da su opravdali sredstva iz budžeta Grada za 2012. godinu ukoliko su im bila odobrena za Program rada ili projekat.

Predmet konkursa je dodela finansijskih sredstava radi realizacije projekata u 2013. godini, koji će promovisati zaštitu životne sredine i održivi razvoj i konkretne aktivnosti u oblasti zaštite prirodnih vrednosti, očuvanja i unapređenja biodiverziteta, podizanja svesti javnosti i programa edukacije u oblasti zaštite životne sredine i održivog razvoja na teritoriji grada Kragujevca.

Projekti treba da doprinose razvijanju ekološke svesti i širenju znanja o potrebi zaštite životne sredine (ekološke škole i kampovi, seminari, skupovi, izdavaštvo, promotivne aktivnosti i slično) ili da imaju za cilj da doprinose rešavanju konkretnog ekološkog problema kroz jednokratne akcije i kampanje (akcije uređenja prostora, ozelenjavanje i slično).

Obrazac prijave i Smernice za podnosioce prijava mogu se preuzeti sa web site -a grada Kragujevca www.kragujevac.rs ili u Gradskoj upravi za poslove lokalne samouprave i opšte uprave, Sekretarijat za građevinarstvo, urbanizam i zaštitu životne sredine, III sprat, kancelarija broj 326, Trg Slobode 3, Kragujevac.

Rok za podnošenje prijava projekata je 15 dana od dana objavljivanja konkursa u sredstvima javnog informisanja.

 

 

Izvor, foto: kragujevac.rs

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');