Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Knjigo moja, pređi na drugoga
 
 

Knjigo moja, pređi na drugoga

Učenici Prve kragujevačke gimnazije osmislili su lepu akciju provokativnog naziva. Pridružimo im se.

U četvrtak, 25.aprila, na Đačkom trgu, u vremenu od 14 -16 sati, gimnazijalci će prikupljati knjige od građana kojima one više nisu potrebne, ili žele da pomognu drugima da uživaju u pisanoj reči. Naime, sve prikupljene knjige biće prosleđene seoskim i prigradskim bibliotekama za bogaćenje njihovog siromašnog fonda.


Ljudi dobre volje, darodavci će zauzvrat dobiti ličnu poruku u vidu malog originalnog umetničkog dela. Tokom akcije, talentovani i angažovani gimnazijalci će organizovati i književni performans na otvorenom, govoreći lepe stihove i misli poznatih pisaca.

Pridružujemo se apelu učenika i njihovog profesora Maria Badjuka i pozivamo vas da potražite među svojim knjigama one kojih bi mogli da se odreknete, a koje će mnogima ulepšati život i obogatiti ih za nova saznanja.


Do 25.aprila ima dosta vremena. Potrudimo se i pomognimo gimnazijalcima da se, kako kažu, sačuvaju biblioteke i odbrani književnost.
Čitanje je uvek u modi!

Izvor: sumadijapress.co.rs

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži