Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Dan grada svečano, ali štedljivo
 
 

Dan grada svečano, ali štedljivo

Đurđevdan – Dan grada Kragujevca ove godine biće obeležen kroz više od 30 izložbi, koncerata, festivala i drugih manifestacija. Neke od njih, poput „Iskrice“ i „Festivalčića“ su već počele, a poslednje u nizu planirane su za kraj maja.

U gradskoj upravi kažu da je program obeležavanja dana grada i ove godine veoma svečan, ali i štedljiviji u odnosu na prethodne.

Umesto tri dana, ove godine Đurđevdanski koncert, praćen vatrometom, biće samo 6. maja od 20 sati i to na trgu „Kod krsta“.

Novina je i izbor javnom nabavkom, pa je još uvek nepoznato ko će te večeri zabavljati Kragujevčane i koliko će to koštati.

Osim koncerta, koji je obično najposećenija manifestacija, u ovogodišnjem programu je više od 30 događaja.

Od onih namenjenih najmlađima, koji su počeli već 15. aprila, preko pozorišnih susreta, sajma hortikulture, sportskih takmičenja, izložbi i promocija.

Dan grada biće i prilika za obeležavanje decenije partnerstva Kragujevca i nemačkog Ingolštata, izložbom u galeriji Narodnog muzeja.

Trogodišnji rad više od 70 autora na Leksikonu grada Kragujevca biće krunisan promocijom ovog dela 7. maja u Skupštinskoj sali.

U gradskoj upravi kažu da je reč o najvećem izdavačkom poduhvatu, značajnom za sve Kragujevčane, a posebno za mlade istraživače i naučnike.

Đurđevdanske svečanosti trajaće do poslednjeg dana maja.

Osim jubileja kragujevačko – nemačkog partnerstva, tokom svečanosti će biti obeleženo 175 godina Liceja i 37 godina Univerziteta, 100 godina pobede u Balkanskim ratovima, 110 godina Kola srpskih sestara.

U Univerzitetskoj biblioteci će 8. maja biti otvorena izložba knjiga zabranjenih nakon okupacije Srbije 1941., a za 18. maj planirana je Noć muzeja u Kragujevcu.

Izvor: rtk.co.rs

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');