Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Na udaru vandalizma – turistička tabla
 
 

Na udaru vandalizma – turistička tabla

Turistička tabla na Đačkom trgu, vredna skoro 200.000 dinara, polomljena je u noći između utorka i srede.


Počinioci su za sada nepoznati, ali su nakon obavljenog uviđaja nadležni obećali rezultate.

Iz Gradske turističke organizacije s ogorčenjem je saopštena ova vest: Turistička tabla na Đačkom trgu ispred Prve kragujevačke gimanzije, koja je postavljena krajem decembra prošle godine, polomljena je tokom noći. Njena vrednost s nosećim stubovima, ali bez troškova postavljanja, je 196.000 dinara.

Kako se saznaje, polomljenu tablu prvi su uočili radnici preduzeća „Signal“ iz Sombora. Oni su ujutru rano stigli u Kragujevac kako bi priključili ukupno pet sličnih turističkih tabli na sistem javne rasvete.

U Kragujevcu je inače prvi put postavljena turistička signalizacija, a iz GTO kažu da je procedura od izrade projekta, pribavljanja potrebnih dozvola i obezbeđivanja sredstava za njegovu realizaciju bila mukotrpan i dugotrajan posao, te su potpuno ogorčeni na ovakve ispade vandalizma.

- Vandalizmi poput ovog su za svaku osudu i ako na bilo koji način možemo da utičemo tražićemo da kazne budu rigorozne. Svaki Kagujevčanin može da samo da se postidi ovakvog vandalskog čina i uništavanja imovine iz čiste bahatosti – kaže direktorka GTO, Snežana Milisavljević.

Prema njenim rečima, pripadnici Grupe za uviđajno-operativne poslove Odeljenja kriminalističke policije Policijske uprave Kragujevac obavili uviđaj i najavili da će NN počinioci biti krivično gonjeni.

Izvor: Sumadijapress

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži