Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Finske kompanije žele da ulažu
 
 

Finske kompanije žele da ulažu

Delegacija Finske, predvođena ambasadorom ove zemlje, izabrala je Kragujevac kao prvi grad u Srbiji u kojem će predstaviti kompanije zainteresovane za investicije.

Zdravstvo, energetika, informacione tehnologije, neki su od sektora u koji finske firme žele da ulažu.

Susret sa gradonačelnikom, članovima Grdaskog veća i pojedinih javnih preduzeća bio je prilika za razgovor o saradnji i povlsticama koje su na raspolaganju kompanijama koje odluče da posluju u Kragujevcu.

„Finska podržava uključivanje Srbije u Evropsku uniju i zbog toga nastoji da se sa njom i privredno poveže“, rekao je ambasdor te zemlje Peka Orpana.

Činjenica da je delaegacija Finske prvo izabrala Kragujevac, da je bila brojna i da je imala konkretne predloge, prema rečima gradonačelnika Veroljuba Stevanovića, ukazuju da saradnja ima dobru perspektivu.

Predstavnici finskih kompanija zainteresovala je mogućnost saradnje kroz javno privatna partnerstva, kao i povlastice za firme koje odluče da posluju u Kragujevcu.

U okviru posete gradu, uz brojne druge institucije, među domaćinima delegacije Finske bila je i kompanija FIAT automobili Srbija.

Izvor: RTK

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');