Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Završena sednica Skupštine grada
 
 

Završena sednica Skupštine grada

Skupština grada usvojila je predloge za dobitnike Đurđevdanskih nagrada, kao i zvanja počasnog i zaslužnog građanina Kragujevca.

Prihvaćena je i nova procedura izbora direktora gradskih javnih preduzeća, kao i godišnji izveštaj zaštitnika prava građana i Strategija održivog razvoja Kragujevca do 2018.

Deseto zasedanje gradskog parlamenta bilo je veoma kratko uprkos tome što je na dnevnom redu bilo više od 10 tačaka.

U susret svečanoj sednici 6. maja, odbornici su odlučili da počasni građanin postane Alfred Leman gradonačelnik Ingolštata, a zaslužni Dragan Živanović predsednik Društva srpsko nemačkog prijateljstva.

Dodeljene su i Đurđevdanske nagrade za 2012. u nekoliko kategorija.

Na listi gradova pobratima Kragujevca biće i opština Zubin Potok, na osnovu inicijative Vlade Srbije o zbližavanju gradova sa lokalnim samoupravama na Kosovu.

Oko ove teme nije bilo mnogo polemike, kao ni oko novog načina izbora direktora gradskih javnih i komunalnih preduzeća.

Predlog o biranju rukovodilaca javnim konkursom prihvaćen je bez rasprave.

U SNS kažu da nemaju zamerki pošto je reč o usklađivanju sa Zakonom usvojenim na inicijativu Vlade Srbije, ali kažu, nisu sigurni koliko će profesionalizacije doneti nova procedura.

Opozicione Demokratska i Srpska napredna stranka osporile su i predlog Strategije održivog razvoja Kragujevca, dokumenta za koji predlagači tvrde da je važan da dobijanje sertifikata o povoljnom poslovnom okruženju i konkurisanju za evropske projekte.

Dvorana „Pionir“, odlukom odbornika, data je na korišćenje Muzičkom centru, a usvojen je i godišnji izveštaj o radu gradskog zaštitnika prava građana.

Izvor: RTK

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');